Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Δίαιτα ισχύος

Μια από τις εμμονές του δυτικού ανθρώπου είναι το χάσιμο των κιλών. Αυτό μέσα στο πλαίσιο του καπιταλιστικού τρόπου ζωής είναι και λογικό, διότι η υγεία έρχεται δεύτερη μετά την ικανοποίηση του καταναλωτισμού για περισσότερα αγαθά όπως είναι και το φαγητό. Στην παγκόσμια βιβλιογραφία έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες για τις μεθόδους αδυνατίσματος.
Οι πιο εύκολες δίαιτες συνήθως αλλοιώνονται στην πορεία. Για υγιή άτομα και αφού περάσουν από ιατρικές εξετάσεις μια είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ μέθοδος για γρήγορο και ασφαλές αδυνάτισμα.
Δεν τρώμε τίποτα όλη την ημέρα. Το τίποτα σημαίνει λιγότερες από 900 θερμίδες την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί με ένα μικρό μεσημεριανό και λίγο βραδινό. Χωρίς φρούτα χωρίς τίποτα αλλά χρειάζεται να πίνουμε πάρα πολύ νερό. Εννοείται χωρίς καθόλου γλυκά. Ίσως ελάχιστη μαύρη σοκολάτα.
Η δίαιτα αυτή δεν κάνει για έντονα αθλούμενους, όπως επίσης και για ανθρώπους που κάνουν απαιτητικές δουλειές ή οδηγούν. Και αυτό γιατί η υπογλυκαιμία είναι πάντα παρούσα και η λιποθυμία σοβαρή πιθανότητα.
Το μειονέκτημα είναι ότι χάνεται πολύ και σημαντική μυϊκή μάζα που μπορεί να είναι και καρδιακή μάζα.
Γι’ αυτό τα παχύσαρκα άτομα την κάνουν μόνο με την βοήθεια γιατρού. Η ανάκτησή της μυϊκής μάζας είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που όμως θα το κάνουμε αφού φτάσουμε στα επιθυμητά κιλά. Εξάλλου αυτό θα είναι το εύκολο κομμάτι που περιέχει και φαγητό.
Πως την ξεκινάμε. Όπως όταν κόβουμε το τσιγάρο. Πετάμε το πακέτο και δεν ξανακαπνίζουμε ποτέ. Μετά από λίγο καιρό χάνεται το αίσθημα της πείνας αλλά εάν υφίσταται πίνουμε νεράκι και ξανά νεράκι. Α και τσαγάκι. Όχι καφές.
Σε κάποιο σημείο της θεαματικής πτώσης ο οργανισμός αρχίζει να αντιστέκεται και να ρίχνει τον μεταβολικό ρυθμό, οπότε μειώνεται δραματικά και ο ρυθμός χάσιμου βάρους. Εκεί χρειάζεται επιμονή, συνέχιση της προσπάθειας και ίσως μια δραστική πινελιά. Εάν υπάρχει δύναμη, διότι μετά από τόσες ημέρες προσπάθειας αισθανόμαστε αδυναμία, ξεκινάμε προπόνηση μικρής διάρκειας και μεγάλης έντασης.
Άντε και σε λιγότερα κιλά !!!

(Το άρθρο προέρχεται από προσωπική εμπειρία του συγγραφέα και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση οδηγό διατροφής. Η χρήση του πρέπει να γίνει μετά από ιατρική συμβουλή)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο blog! Και το δικό μου είναι παρόμοιας θεματολογίας. Αν έχεις όρεξη ρίξε μια ματία στο www.be-water.pblogs.gr
Σ' έβαλα στα links μου, αν έχεις κάποια αντίρρηση απλά πές το

Cromadnion